top of page

Vertrouwen en geduld

Het jaar 2023 is bijna afgelopen en dan stappen we een nieuw jaar binnen. Het moment om terug te kijken op wat er in het achterliggende jaar allemaal gebeurd is. Onze grootste verandering was de komst van onze pup Matti. Buiten dat hij mij veel plezier brengt zorgt hij er ook voor dat ik mijn tijd anders ben gaan indelen. Waar ik in 2022 nog van hot naar her rende en zoveel mogelijk voor iedereen klaarstond, zo anders werd dat na zijn komst. Minder buiten de deur werken en minder op pad omdat hij nog niet zo lang alleen thuis kon zijn. Het was een keuze die niet door iedereen begrepen werd, soms heb ik me er schuldig over gevoeld, maar zelf vond ik het wel lekker om een pauze te hebben, afstand te nemen en in een lagere versnelling mijn tijd besteden. Zo langzamerhand ben ik mijn werkzaamheden als Medium en Mantelzorgondersteuner weer aan het oppakken en doe ik waar blij van word.

Ik heb heel fijne cliënten die me vaak laten inzien dat het niet gaat om wat je doet maar wat je voor iemand anders kunt betekenen.

Eén cliënte van mij was bijvoorbeeld al vijf jaar niet meer bij iemand op visite geweest. Logistiek bijna onmogelijk en lichamelijk een te grote belasting voor haar. Hoe fijn is het dan dat mensen, die zoveel van haar houden, haar uitnodigden om een aantal dagen bij hen te komen met Kerst. Aan alles werd gedacht en georganiseerd en eindelijk kon ik haar koffer inpakken. Tijdens het inpakken van die koffer ging bij mij al door het hoofd dat ik hier wat over wilde schrijven. Voor mij is het zo normaal dat ik maar in de auto hoef te stappen en ik ergens naartoe kan. Voor iemand wiens leven zich hoofdzakelijk in de huiskamer op bed afspeelt is dat onmogelijk. Tot iemand zegt: We maken het mogelijk. Deze lieve vrienden hadden de hoop en het geduld dat op een dag hun vriendin bij ze zou kunnen komen. Doordat ze zelf verhuisden naar een woning met een aparte ruimte werd het mogelijk.

Als Medium wil ik voor Spirit en de mensen hier op aarde het verbindende lijntje, de stem zijn, die knuffel kunnen geven die gemist wordt, de aanmoediging doorgeven die zo hard nodig is, het vertrouwen in de toekomst kunnen overbrengen, maar vooral de Liefde delen die tussen mensen nog steeds aanwezig is want Liefde houdt niet op waar leven eindigt.



25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page