top of page

Alles draait om de eenvoud

Bijgewerkt op: 6 okt. 2023

Best ingewikkeld hoor, om elke dag te doen waar mijn passie ligt, wanneer er zoveel andere dingen te doen zijn. Altijd is er wel weer iets dat mijn aandacht vraagt en is er weer een week voorbij en denk ik bij mezelf, 'hoe dan?' En terwijl ik de eerste woorden typ valt me gelijk het tweede woord, ingewikkeld, op. Dat is mijn naam, inge, met daarachter nog een woord, wikkeld. En dat is gelijk de spijker op zijn kop, ik ben/doe ingewikkeld. Ik ben de persoon die overal wat extra's van wil maken. Een verjaardagstaart bakken? Tuurlijk, doe ik wel even, hoeveel personen? Oh ik maak wel wat meer. Versieren? Extravagant en uitgebreid verschijn in mijn hoofd al een heel spektakel want de lat ligt hoog. Niet bij de jarige maar bij mezelf. De laatste verjaardagstaart twijfelde ik heel erg of de onderste taart wel goed gelukt was. Ik was bang dat hij veel te nat zou zijn en wat blijkt, deze was juist de allerlekkerste.

In mijn mediumschap heb ik ook heel lang alles uit de kast gehaald om anderen tevreden te stellen. Was een sessie niet lang genoeg nou dan liep het vaak erg uit, alleen maar omdat ik niet wilde teleurstellen. Mensen betalen er immers voor of ze namen juist de moeite om naar mij toe te komen zodat ik kon oefenen. Balen kon ik wanneer ik niet overal een antwoord op wist en het plaatje niet mooi kon inkleuren of versieren.

Zo zat ook een keer iemand voor mij wiens beide ouders waren overleden. Haar moeder kwam al snel met behoorlijk veel informatie maar haar dochter wilde niets van moeder horen maar juist van vader wel. Gelukkig kwam vader ook nog maar ik had zo langzamerhand het gevoel dat ik het al verknald had. Niks kon meer tot de dochter doordringen en blijkbaar zat ze met een bepaalde kwestie (ruzie met haar zus) behoorlijk in haar maag want ze wilde graag weten wat haar ouders ervan vonden. Nou, haar ouders vonden daar niks van, tijdens hun leven niet maar ook na hun overlijden niet. Ze bemoeiden zich nooit met ruzies tussen hun dochters en gingen dat nu ook niet doen. Tja dat was niet het antwoord dat hun dochter wilde horen en het consult werd stroef afgerond. Ik heb nog vaak aan dit consult gedacht maar ik ben geen persoon die zomaar wat verzint omdat een ander graag iets wil horen. Als ik het niet voel of niet weet dan is dat zo. Tegenwoordig weet ik dat ik daarop kan vertrouwen en het niet ingewikkelder moet maken dan het is. Wel zie ik het mediumschap als een cadeautje, ingewikkeld in papier van Spirit, dat tijdens een consult in liefde wordt uitgepakt.



29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page